Asplöven kan redan nu börja förbereda sig att spela i division 1 nästa säsong. Man har bara spelat ihop nio poäng hittils vilket placerar laget näst sist i tabellen. 

Man har gjort 28 mål framåt och är näst bäst med det bakom SSK. Bakåt är man dock på tok för dåliga då man släppt in 29 mål.

Man är redan avsågade och jag tror inte man kommer kriga för sitt liv i varje närkamp, vilket kan göra att vi får se en del mål i matchen.

Man har 26% i powerplay vilket är en bra siffra. I boxplay har man 65% vilket är riktigt dåligt och jag blir inte förvånad om vi får se ett antal mål i denna spelform ikväll.

Troja ligger på en tredjeplats och har en teoretisk chans att knipa en av de två uppflyttningsplatserna, men då krävs det att man vinner båda matcherna samtidigt som Västervik förlorar båda sina kvarstående. Samtidigt har Västervik en fördel till och det är att man har bättre målskillnad. 

Även Troja har visat upp fint spel framåt och i perioder även lite sämre försvarsspel. Boxplay kan bli bättre och powerplayspelet funkar redan bra. 

Troja måste framåt och ta seger och även vinna med lite marginal, vilket kan bädda för en målrik tillställning.

Skribent: Tobbestips
31 March 2016