Speltips Champions League kval 

Spelstopp 21/7 kl 20:10

Ett sargat MFF reser till Baltikum i hopp om att gå vidare till tredje omgången av Champions League-kvalet där bekanta RedBull Salzburg väntar. 

MFF har inte fått spelet att stämma efter uppehållet och resultaten har blivit därefter. På de fyra senaste matcherna har MFF ingen seger och i Allsvenskan är det en bra bit upp till ledande IFK Göteborg. 

Inför Zalgiris Vilnius-Malmö FF får MFF klara sig utan Helander och Eric Johansson som är skadade men Rasmus Bengtsson bör kunna starta och frågan är om inte Franz Brorsson får fortsatt förtroende bredvid Bengtssson? 

I första matchen var det bara MFFs oförmåga att göra mål som hindrade dem från att ta hem segern på Swedbank Stadion. Men oskärpa och en del oflax var anledningen till att första matchen bara slutade 0-0.

Visserligen går MFF vidare även vid 1-1, 2-2 osv men tror inte MFF kommer spela på att få ett oavgjort resultat i returen - skulle vara alldeles för riskabelt. 

I 1-1 matchen mot ÖSK senast lirade MFF med ett b-betonat lag men var ändå klart bättre än ÖSK och borde nog gått segrande ur den matchen speciellt med tanke på att MFF fick en klart regelrätt mål bortdömt för offside. 

Zalgiris Vilnius valde att parkera bussen i match 1 vilket jag har svårt att se att man skall göra hemma. 

Om Zalgiris väljer att gå för seger kommer detta öppna upp sig en hel del för Rosenberg och co. 

Raka tvåan lockar även om MFFs form är den bästa, men ÖSK matchen lovade en hel del och frågan är inte om skåningarna är lite på g nu. 

Provar MFF-seger till 2 gånger pengarna vilket är det bästa oddset jag kan hitta just nu. 

Skribent: Per
21 July 2015