Speltips 1.Bundesliga Tyskland. 

Borussia Dortmund gästar Volkswagen Arena och Wolfsburg i jakten på en ny seger. 

Dortmund har visat fin form den senaste tiden och fullkomligt öst in mål. Senast i ligan blev det hela 6-0 mot Darmstadt och innan dess samma siffror fast bort mot Legia Warzsawa i Champions League. 12 mål och 0 insläppta på två matcher borde vara en hyffsad indikation på att anfallsspelet börjar sitta allt mer. 

Wolfsburg har inte imponerat fullt lika mycket. visserligen är man fortfarande obesegrade men i 0-0 i de två senaste speglar om att offensiven inte är helt hundra, speciellt inte med tanke på motståndet: Hoffenheim och Köln som inte känns som de allra bästa lagen i 1.Bundesliga. 

Inför mötet ikväll saknas André Schürrle i Dortmund, Schürrle som spelade för just Wolfsburg förra säsongen dras med knäproblem. 

Förutom Schürrle saknas även Bonmann, S. Bender , Durm, Subotic och Reus. 

I Wolfsburg en hel del tongivande spelare däribland Luis Gustavo och Daniel Didavi, hela skadelistan är ganska lång:

Grün, Ascues, S. Jung, Ziegele, Didavi, Donkor, Guilavogui, Luiz Gustavo, Stolze, och Zawada.

Troliga startelvor:

Wolfsburg:

Casteels - Vieirinha, Bruma, Wollscheid, R. Rodriguez - Gerhardt, Arnold - Blaszczykowski, Draxler, D. Caligiuri - Gomez

Trainer: Hecking

Dortmund:

Bürki - Piszczek, Sokratis, Bartra, Guerreiro - Weigl - Castro, M. Götze - Pulisic, Dembelé - Aubameyang

Känns som Dortmund har goda chanser att ta tre poäng här. Väljer att köra BVB seger + över 1.5 mål i matchen. Även om Wolfburg kryssat 0-0 i de senaste två ligamatcherna.  Känslan är att Wolfsburg inte kommer backa hem och nöja sig med ett oavgjort här vilket bör öppna upp det en hel del för BVBs sylvassa anfall.  En rak tvåa ger 1.8 men provar tvåan + över 1.5 mål i matchen till odds 2.10 hos PaddyPower. 

Skribent: Per
20 September 2016