Speltips Bandy Elitserien omgång 1. 

Äntligen bandypremiär! På fredagen bjuds vi på full omgång med många intressanta matcher däribland ett möte mellan två tippade mittenlag: Vetlanda och Broberg/Söderhamn. 

Vetlanda har en riktigt ung trupp och med tongivande spelare som kommer ta ytterligare kliv den kommande säsongen. Johan Löfstedt är lagets store stjärna, men spelare som Joakim Andersson och Philip Lennartsson har tagit stora kliv framåt och är numer stöttespelare i laget, det betyder mycket för de gulsvarta. 

Visserligen har man tappat Mickelsson i anfallet men tappet känns inte speciellt stort då Mickelsson var ganska skadebenägen. 

Då känns tappet av Hauska värre, den finske halven var riktigt bra i fjol. Utöver Hauska har även Suzdalev, Jesper Hvonum och målvakten Jonas ”Skorven” Persson lämnat. 

På plussidan har man dock en hel del starka namn: Fartfantomen, Patrik Johansson från Sirius, meriterade Toumas Mokko mIttspelare från Haparanda och finska landslaget, samt den mycket rutinerade försvararen Mikael Nilsson från Sandviken.

Ja det kommer bli intressant att se vad VBK kan göra denna säsong! Under försäsongen har det varit blandade resultat men i de sista matcherna ser pusselbitarna ut att ha fallit på plats. Den senaste matchen vanns med hela 11-1 mot Tillberga efter bland annat 4 mål från Jocke Andersson. 

Broberg/Söderhamn då? Ja på pappret är de ganska jämnstarka med VBK, men man har tappat en hel del styrka.  Den viktige liberon, Ilari Moisala har gått till Vänersborg och speedkulan Rolf Larsson har dragit till Finland. På plussidan märks främst Eetu Peukuri från Veiterä men annars ganska tunnsått. 

Tror inte det äldre gardet är bättre i år B/S kommer få tufft att ta en slutspelsplats även om en del experter säger annat. Här i premiären mot ett piggt och ungt VBK tror jag på förlust ja kanske till och med 2 mål eller mer. Ett handikappspel på VBK -1.5 lockar en smula till odds 2.45. Jocke Andersson gör minst 2 baljor!

Skribent: Per
24 October 2015