Speltips damfotboll OS. 

Kvartsfinaldags och Sverige ställs mot tuffast tänkbara motstånd: USA. USA har dominerat damfotbollen i en herrans massa år och firat massvis med triumfer de senaste 20 åren. I OS-sammanhang har USA ett galet facit: På de fem OS som damfotboll funnits med (hade premiär i Atlanta 1996) har USA tagit 4 guld och 1 silver!

Sverige däremot har ännu inte lyckats bärga någon OS-medalj alls och frågan är om de inte kommer misslyckas även denna gång. 

Det är mycket som förbryllar mig i Pia Sundhages sätt att coacha de svenska damerna och det mest anmärkningsvärda är att hon gång på gång lämnar Stina Blackstenius utanför startelvan. En av svensk damfotbolls största talanger som varit fullkomligt strålande i Damallsvenskan denna säsong. Istället kör hon med en Lotta Schelin som nått bäst före datum för ett par år sedan....

Nåväl tillbaka till matchen på fredagkväll och vad som är extra positivt är att matchen redan börjar kl 18.00 svensk tid vilket innebär att man inte behöver få grus i ögonen innan matchstart vilket är extra lätt hänt när de svenska damerna spelar...ja det har sannerligen inte varit något upplyftande spel överhuvudtaget av Sverige i damfotbollen....

Mot USA ser jag inte hur Schelin och co skall ha någon större chans, för seger krävs nästan ett mirakel och sådana finns det inte speciellt gott om. USA ser ruggigt starka ut de levererar trots att en hel del tongivande spelare slutat inför denna säsong och även om man kryssade mot Colombia i sista gruppspelsmatchen "bara" fick 2-2 så är detta inget som avskräcker mig från min rek här. 

USA -1.5 spelas

Mitt speltips här blir -1.5 på USA. Motiveringen har ni bitvis ovanför men låt mig ändå köra en liten analys:

Sveriges spel har minst sagt varit en katastrof, 1-0 mot Colombia i premiären kom efter en hel del tur, där en fumlande målis med såpa på handskarna fixade trean till Sverige. 

I andra matchen mot Brasilien fick vi se prov på hur man inte skall agera mot lag som ligger högt uppe i banan och pressar, fråga bland annat Emma Berglund om detta. 1-5 i baken speglade den matchen ganska väl och kan Brasilien göra 5 mål på Sverige tror jag säkerligen USA kan göra minst 2-3 stycken. 

Att Sverige haft ganska bra resultat mot USA de senaste åren är inget som rör mig i ryggen, speciellt inte när man sett Sverige spela i Rio. 

Sveriges startelva mot USA:

Hur Pia Sundhage kommer formera sin elva står fortfarande oklart men jag ger mig fan på att hon kommer fortsätta matcha en Lotta Schelin som är fullkomligt iskall, och på nytt bänka Stina Blackstenius. 

Den troliga svenska startelvan ser ut enligt följande:

Hedvig Lindahl – Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Magdalena Eriksson – Kosovare Asllani/Elin Rubensson, Caroline Seger, Lisa Dahlkvist – Fridolina Rolfö, Lotta Schelin, Olivia Schough

Speltips: -1.5 AH odds 2.23 hos Unibet

Skribent: Per
11 August 2016