Speltips U19 EM-final Spanien-Sverige

Sveriges U19-landslag är på väg att upprepa succén från 2012 då man vann EM-finalen mot just Spanien efter 1-0 i förlängningen genom Malin Diaz Pettersson.

Tre år senare kan vi få se en repris av EM-finalen och frågan är om inte Sverige kommer stå överst på tronen även denna gång.

Visserligen är Spanien klara favoriter men Sverige imponerade stort mot favoriten Tyskland och vann till slut på straffar.

I andra semifinalen mellan Spanien och Frankrike blev det också straffar som fick fälla avgörandet efter 1-1 vid full tid och efter förlängning vann Spanien till slut med 6-5. 

I Spaniens lag gäller det att framför allt se upp med Redondo och Garcia som är de bästa offensiva spelarna. 

Både Spanien och Sverige har en ynka förlust i EM-slutspelet och finalen väntas bli en riktig nagelbitare. 

Visar Sverige upp samma offensiv som mot Tyskland kan det bära hela vägen till ett EM-guld. Stina Blackstenius har verkligen imponerat. I kvalet blev det hela 14 mål och i slutspelet har Stina nätat 4 gånger vilket gör henne till Sveriges bästa målskytt i EM.

Förutom en formstark Stina Blackstenius hittar vi mer anonyma spelare som Ronja Aronsson och Lotta Ökvist, Piteå och Julia Ekholm, Bollstanäs 

Mellan stolparna lär Sirius keepern Emma Holmgren en keeper som verkligen blommat ut i detta EM-slutspel. 

Skulle nog hävda att det är 55-45 i fördel till Spanien men sett till oddsen är det klart större fördel Spanien vilket får mig att prova Sverige dnb till fina 2,70. 

Matchen Spanien-Sverige kommer för övrigt att direktsändas på TV12 med start 18:40 och för er som har Eurosport går den att se där också.

Trolig svensk startelva:

Holmgren - Aronsson, Björn, Ekholm, Okvist - Oskarsson, De Jongh, Löfqvist, Almqvist - Blackstenius, Janssson

Skribent: Per
27 July 2015