Travtips StoChampionatet 2015

Det är väl ingen överdrift att säga att 4 Some Summit kommer vara jättefavorit i StoChampionatet 2015. Hästen ser ut att vara i strålande form och motståndet känns tämligen överkomligt för Veijo Heiskanen och Some Summit. 

I Heiskanens regi har den Some Summit fått nytt liv och blivit en riktig segermaskin. Hon har gjort tre starter hos Heiskanen och debuten på Jägersro var riktigt imponerande när stoet vann med bortåt 100 meter på nytt tangerat svenskt rekord, 1.13,1 över 2160 meter. 

Förra fredagen vann hon uttagningslopp till StoChampionatet 2015. Trots att underlaget egentligen inte passade henne och från riktigt dåligt läge. 

Största motbuden i StoChampionatet 2015 är 6 Evelina Palema och 1 Corinne af Solnäs två kapabla hästar som kan utmana Some Summit om segern om allting klaffar. 

Evelina Palema med Erik Adielsson i sulkeyn har dock inte vunnit ett lopp på de fem senaste försöken, som bäst har det blivit två andra platser så väljer man inte henne som vinnare till 7,75 kan ett spel på plats vara klart intressant. Brukar ligga långt framme vilket hennes facit i år visar. Under 2015 har Evelina Palema gjort 5 starter där hon i samtliga varit som sämst femma. 

Peter Untersteiners Corinne af Solnäs glider in i StoChampionatet 2015 med gott självförtroende efter segern på Axvalla senast. 1,15,6 blev tiden på uttagningsloppet. 

1,65 på Some Summit kanske kan tyckas en smula lågt men känslan är att oddset kommer sjunka. Some Summits framfart under 2015 har verkligen imponerat och frågan är vad som skall stoppa Heiskanens segermaskin på Axevalla på söndag?

Har man is  i magen kan man vänta in de andra spelbolagen men dessa lär inte släppa odds förrän dagen innan. 

Vädret på Axevalla under söndagen väntas bli bra eventuellt lite regn under förmiddagen vilket kan göra banan lite mjukare vilket inte är till någon nackdel för favoriten. 

Mitt travtips: 4 Some Summit vinnare: odds 1,65 

Skribent: Per
16 July 2015