Speltips: Division 2 Norra Svealand 28 juli

Obs sen avspark 19:30!

Hitta ett intressant lir på Syrianska IF Kerbura - Upsala IF.

Syrianska har gått lite upp och ner under säsongen. Senast föll tabellnian mot topplaget Nacka FF. Men 3-0 speglar inte direktmatchbilden. 

Syrianska höll jämna steg med i 70 minuter - men en olycklig slutdel fällde de rödgula. Ett för dagen väldigt starkt Nacka tog sin sjätte (!) raka hemmaseger efter 3-0 (0-0) mot Syrianska. Resultatmässigt var omstarten ingen höjdare, men insatsen som sådan var det inget större fel på.

I Syrianska saknade man dessutom ett flertal spelare. Samuel Barlay och Markus Hanna var avstängda - samtidigt som lagkaptenen Robin Blommé fick kasta in handduken efter att ha åkt på en lättare hjärnskakning under tisdagsträningen. 16-årige Marcel Kaya fick debutera från start som högerback, och nyförvärvet Dennis Olsson fick omgående chansen på det centrala mittfältet. 

Mot Upsala IF ser det ljusare ut om med i truppen finns också den lovande anfallaren André Garabet som värvats in under sommaren från division 4 laget Munktorps BK. Garabet har hunnit med att göra nio mål på elva matcher och chansen är stor att han kommer debutera redan mot UIF. 

Upsala IF som står för motståndet på Aronsvallen i Västerås har inte rosat marknaden på bortaplan denna säsong. En ynka seger och 6 förluster i nacken är deras facit. Senaste bortasegern kom 2 maj mot Västerås, sedan dess har man radat upp 5 raka förluster borta. 

När Syrianska och Upsala möttes i våras slutade det 1-1 i en match där Rigest Hysko fixade en pinne för Syrianska på tilläggstid. 

Nu är det helt andra bullar. Syrianska lirar hemma (även om Aronsvallen normalt inte är deras hemmaplan) och ställs mot ett bedrövligt bortalag i Upsala IF. 

Jag tror på hemmaseger här! 

Skribent: Per
29 July 2015