Kör ett spel på kvällens match mellan Sverige och Lag Nordamerika U23. 

Sverige har svarat för två klockrena matcher defensivt sett. I öppningsmatchen var Markström på väg att hålla nollan, men med 33 sekunder kvar satte Ryssland snöpligt 2-1. I matchen mot Finland senast höll Lundqvist nollan efter en ny stabil försvarsinsats från Tre Kronor. 

1 inläppt mål på två matcher imponerar men framåt har det gått trögare. Bara 4 mål på 2 matcher, men vad gör väl det så länge som vi vinner? 

Det korkade upplägget av World Cup ger klar fördel för Lag Nordamerika här, som haft ett dygn längre återhämtning än Tre Kronor. Något som kan visa sig vara avgörande. 

I första perioden tror jag dock inte vi kommer få se någon större skillnad på ork och fysiskt spel men ju längre matchen lider är risken större att Nordamerika tar över. Skillnaden att återhämta sig en eller två dagar är stor.....

Ett intressant spel i mötet Sverige - Lag Nordamerika är på antal mål i första perioden. Varken Sverige eller Lag Nordamerika har spelat någon match som gått över 1.5 mål i första perioden och känslan är att det kommer vi inte få se idag heller. 

Tror vi kommer få se ett Lag Nordamerika som kommer dominera puckinnehavet och vara som bålgetingar runt svenskarna. Men Sveriges defensiv är riktigt vass och det skall bli intressant att se om ynglingarna i Lag Nordamerika hittar nyckeln att låsa upp den svenska muren. 

Under 1.5 mål i första ger fina 1.85 hos WilliamHill, ett odds som provas till medel i insats. 

Skribent: Per
21 September 2016