Provar ett spel på Juniorhockeyn där Sverige genrepar mot Kanada i den sista finslipningen inför JVM som drar igång Annandagen. 

Småkronorna ställs mot ett Kanada utan fixstjärnan Connor McDavid som numera lirar i Edmonton Oilers i NHL. Men även utan honom är Kanada favoriter och sett till årets trupp så bör de vara med och slåss om guldet även denna gång. 

Sveriges JVM-trupp är också vass och känns klart bättre än i fjol. Om alla pusselbitar faller på plats för Grönborg och co kan det mycket väl bli guld men vägen dit är lång. 

Spelar sällan på träningsmatcher speciellt inte i ishockey men vill göra ett litet undantag här. 

Hos bwin erbjuder man 1.70 på under 6.5 mål och min känsla är att detta inte kommer bli någon målfest. Två lag som kommer mötas i gruppspelet som inte vill ösa på till 100 %. Att "avslöja" all taktik är inget man vill göra detta kommer troligen mest bli en match där tränarna kan experimentera lite en sista gång. 

Sverige har spelat 5 matcher sedan i början av november (med varierat folk). 4 av dessa 5 matcher har gått under 6.5 mål. 

Kanada har en riktigt tajt defensiv och bara släppt 8 mål på 6 matcher och tror inte de kommer släppa in mer än 2 mål mot Sverige. 

Ett spel på under 6.5 mål känns ganska vettigt här och liras till medel i instats. 

Skribent: Per
22 December 2015