Speltips: St Etienne-Rosenborg, Europa League gruppspelsomgång 1.

Rosenborg imponerar!

Efter ett par år i skuggan av Molde och Strömsgodset är Norges mesta mästare Rosenborg tillbaka. Norska mästarskapet är mer eller mindre klart, med 7 omgångar kvar har Rosenborg hela 11 poäng ner till tvåan Stabaek och allt annat än ett guld vore än sensation nu.

Rosenborg har fullkomligen öst in mål i Tippeligaen denna säsong. På 23 matcher har det blivit hela 58 mål vilket ger ett imponerande målsnitt på 2,52 mål per match! Det överlägset bästa målsnittet i Tippeligaen. 

Intressant nog har Rosenborg gjort lika många mål borta som hemma och detta trots att man spelat en match mindre borta. 29 mål på 11 matcher är grymt imponerande och detta tar man nu med sig i bagaget då man reser till Frankrike och St Etienne där den franska ligafyran väntar. 

Spelbolagen tror på få mål

Spelbolagen tycks tro på få mål sett till oddsen på över/underspelet. 2.5 mål kan fås till hela 2.10 hos Paddy Power vilket känns en smula lockande, speciellt med tanke på Rosenbergs målform och att St Etiennes två senaste matcher i ligan gått över linan. 

Det som förmodligen drar ner oddset på över 2.5 mål är att bägge St Etiennes senaste Europa League matcher gått under linan. 

Men nu möter man ett offensivt och målglatt Rosenborg och känslan är att det kommer bli en ganska öppen match. 

Tror inte att Rosenborg kommer åka ner för att gneta till sig en poäng genom att spela 0-0. Förhoppningarna är nog större än så och varför inte? 

Borta mot Steaua Bukarest var Rosenborg riktigt bra och spelar man samma fotboll ikväll då kan det räcka riktigt långt. 

Rosenborg i Champions League 2016/17?

Med Kåre Ingebrigtsen som huvudtränare har Rosenborg fått ett rejält uppsving. Borta är tråkstämpeln från de senaste åren och den offensiva fotbollen som präglat mycket av Rosenborgs framfart i Norge är äntligen tillbaka. 

Kanske räcker det så långt som till Champions League-spel redan kommande säsong. För visst finns kvaliteten i truppen.

Troliga startelvor:

Troliga startelvor inför St Etienne-Rosenborg:

St Etienne:

Ruffier; Polomat, Perrin, Sall, Clerc, Pajot, Clement, Eysseric, Monnet-Paquet, Roux, Hamouma

Rosenborg:

Hansen - Svensson, Eyjólfsson, Bjørdal, Skjelvik - Jensen, Selnæs, Midtsjø - Helland, Vilhjálmsson, de Lanlay

Skribent: Per
17 September 2015