Ikväll är det dags för andra omgången av Europa League-kvalet och på menyn har vi tre matcher med svenska lag. Först ut av dessa är Randers-Elfsborg där spelbolagen har svårt att skilja lagen åt. Oddset på Randers-seger och Elfsborgs-seger är nästan helt lika. 

Elfsborg är säkerligen rätt nöjda med ett kryss även om 0-0 inte vore optimalt skulle det ändå vara rätt ok. 

Randers är ett av danska ligans målsnålaste lag och snittade bara 1,18 mål per match och totala målsnittet i Randers matcher var låga 2,03. 

Elfsborgs målproduktion på bortaplan i Allsvenskan är på hela 1,93 mål per match men mot Randers tror jag inte på någon offensiv fotboll från Elfsborgs sida som först och främst vill bevaka ett oavgjort resultat och ju mer matchen lider kanske försöka få in ett bortamål. Men inte till vilket pris som helst. 

Randers försvar är riktigt bra och i Superligaen 2014/15 släppte man bara in 28 mål vilket var 6 färre än mästarna FC Midtjylland.

I första omgången av Europa League-kvalet höll Randers rent i båda matcherna mot nordirländskt motstånd. 

Underspelet kanske inte lockar alla men faktum är att oddset gått upp en smula. Från 1,57 till 1,62 vilket känns rätt ok. 

Lirar normalt inte på "låga" 1,6-1,65 men i detta fall känns det befogat då det kommer bli en tajt match med mycket avvaktande spel speciellt i inledningen.

Väljer under 2,5 mål till odds 1,62 kan man få det högre är det bra men risken är stor att spelbolagen kommer sänka oddset. 

Skribent: Per
16 July 2015