Europa League tips 16/7 - AIK mot Shirak Gyumri

AIK tar emot Shirak Gyumri i fiendeland. Ja dessvärre för AIKs del har de tvingats förflytta sig till Tele 2 Arena då AC/DC lirar på Friends. 

Och som vi alla vet vid det här laget har AIK knappast rosat marknaden borta i Allsvenskan. AIK står fortfarande utan seger och målskörden är föga imponerande. 5 mål på 7 bortamatcher och totalt 5 poäng är inget bortaspel som räcker till något SM-guld, kanske dags att steppa upp lite nu?

Motståndarna i Europa Leagues andra kvalomgång är Shirak Gyumri ett armenskt gäng som kom på tredje plats i Premier League. Facit på 28 omgångar blev 14 segrar, 7 kryss och 7 förluster med målskillnaden 51-32. Vann ligan gjorde Pyunik på 61 poäng, 11 mer än tvåan Ulisses och ytterligare en före Shirak som slutade på 49 poäng. 

Pyunik som alltså vann ligan med 11 poängs marginal föll borta mot Molde med hela 5-0 i CL-kvalet igår. Så allt annat än en klar seger för Gnaget ikväll är ganska illa. Men så har vi ju det där med AIKs bortaspel......

Stjärnor i Pyunik då? Ja om vi skall hitta någon nyckelspelare i detta "korpengäng" så är det helt klart afrikanen Jean-Jacques Bougouhi som vann skytteligan i fjol på 23 fullträffar. Bougoughi svarade för samtliga lagets mål i dubbelmötet med Zrinjski då man gick vidare med totalt 3-2 (1-2,2-0). 

Om AIK skall ta sig vidare från denna omgång så är prio ett att få stopp på Bougouhi!

AIK då? Ja Gnaget övertygade i segermatchen mot Sundsvall och stor segerorganisatör var Henok Goitom med 2 mål och 2 assist.

Glödhete Goitom tycks spela i trans just nu och frågan är om han kommer gå mållös från Tele2? 

Ett spel på Henok som målskytt i matchen ger strax över 2 ggr pengarna. 

Men för den som siktar på lite högre odds kan Henok som första målskytt vara klart mer intressant. Ett spel på Henok ger här 5,10. 

Väljer att lägga en ynka unit på detta spel! 

Skribent: Per
15 July 2015