Handbolls EM tips. Spanien - Sverige, sista gruppspelsmatchen. 

Mitt spel på Tyskland att vinna andra halvlek mot Sverige satt som en smäck. Tyvärr får man nog säga då jag gärna sett Sverige tagit två poäng där och tagit sig vidare till mellanrudan. 

Nu väntar ett heltaggat Spanien som vi fick däng med hela 32-22 efter att ha blivit fullkomligt utspelade i större delen av matchen. Detta var bara ett par veckor sen och frågan är om inte detta är lite av samma matchbild vi kommer få se nu. 

Problemet i Sveriges trupp är en stor portion orutin och när det går emot dem så finns det ingen riktig ledare som kan hålla i rodret. Tobias Karlsson som är lagkapten men spelar mest försvar, ja mer eller mindre uteslutande försvar. Och det är oftast inte där skon klämmer utan i anfallspelet där det kan gå rejält i stå när motståndarna ändrar taktik. 

Ett 6-0 försvar har Sverige oftast ganska lätt emot men så fort vi ställs mot ett utgrupperat försvar som ligger lite högre upp går vi på pumpen och risken är stor att Spanien genomskådat detta. 

Problemet som jag ser med denna unga och orutinerade trupp är att de sällan är vana att spela så många matcher på så få dagar vilket sannerligen Spanjorerna är vana vid. 

Jakobsson var en av få ljusglimtar mot Tyskland men frågan är om det räcker? Spanien har bättre spelare på i stort sett alla positioner och lär knappast "spela av" denna match. Spanien vill säkerligen ha med sig två extra poäng och en bra målskillnad in i mellanrudan. 

Träningsmatchen senast slutade alltså med 10 bollars seger för Spanien. Är rädd att de kommer bli överkörning även denna gång. 

Hos Paf erbjuds -4.5 till odds 1.88. (Spanien att vinna med minst 5 bollar). Provar detta spel till medel. 

Skribent: Per
18 January 2016