Speltips på Handbolls EM 2016. Under perioden 15-31 januari kommer vi på ge ett speltips på matchdag i Handbolls EM så håll utkik efter fler speltips!

Det första speltipset på Handbolls EM 2016 för herrar kommer på gruppsegrare där jag lägger 8 units på Spanien att vinna grupp C. 

I grupp  C spelar förutom Spanien: Sverige, Tyskland och Slovenien. 

Spelbolagen har Spanien som favorit före Sverige men efter att ha sett ett flertal träningsmatcher med Sverige känns inte de som något större hot mot Spanien som har klart fler klasspelare än Sverige som känns svajiga i alla lagdelar förutom på målvaktssidan där Mattias Andersson tillhör världseliten. 

Den spanske mittnian Dani Sarmiento missar EM men man har ändå en hel uppsjö med stjärnor att kasta in.  Ett storväxt och rutinerat Spanien kommer med största sannolikhet gå rent här. Laget besitter bra spelare på alla positioner och mot Sverige lär rutinen fälla avgörandet. 

Sverige kommer möta Spanien i en träningsmatch den 8 januari och skulle Spanien spela ut sitt fulla register där är risken stor att det blir storstryk vilket troligen skulle få odds på Spanien att sjunka. 

1.60 på Spanien att vinna gruppen hos Ladbrokes känns givet. Slovenien och Tyskland kan i sina bästa stunder hålla 30-40 min mot Spanien men tror inte de har någon chans på seger mot dem. 

Vill inte verkar allt för pessimistisk vad gäller Sveriges chanser men risken är att avsaknaden för rutinerade spelare kommer ta ut sin rätt ju längre turneringen lider. Mot Tjeckien imponerade man inte och frågan är om man kommer göra det i EM?

Skribent: Per
7 January 2016