Speltips Södertälje - Borås i Basketligan. Match 1:7 

Borås dras med skador Inför starten av semifinalserien så dras Borås Basket ett antal skador. Sedan tidigare är John Brändmark ur spel med en lindrigare knäskada, medan Omar Krayem hämmas av en skada i baksidan av ena låret. Senast att adderas till skadelistan är Christian Maråker, med en fotledsstukning. Maråker säger dock att han kommer att spela match 1 till varje pris. Mer osäkert är det när Krayem och Brändmark kan vara tillbaka i speldugligt skick. Södertälje Kings spelar utan Nick Spires, men förväntas i övrigt mönstra det lag som tog sig igenom grundserien med hela 27 vinster och bara tre förluster.

Det är högst ovisst om Omar Krayem spelar, chansar han och lirar match 1 är risken stor att han får ett bakslag med skadan och det är det högst troligt att han missar hela finalserien. Skulle han däremot stå över ikväll och vila upp sig till första hemmamatchen kan han vara helt 100:a på spel. 

Södertälje har slagit Borås lätt i de tre möten som man haft i grundserien. Senaste matchen spelades i slutet av februari då vann Södertälje med klara 96-79. 

Södertälje är grymt vassa hemma i Täljehallen och har ett facit på 14 segrar och 1 förlust. Borås bortafacit är 8 segrar och 7 förluster. 

Tror hemmafördelen spelar in + att Borås dras med skador på nyckelspelare. Provar -13.5 poäng i handikapp på hemmalaget som är ett par snäpp bättre än Borås. 

Mitt speltips: Södertälje -13.5 i AH odds 1.94 hos Unibet. 

Skribent: Per
30 March 2016