Andra kvalomgången av Europa League. 

IFK Göteborg går in i kvalspelet efter att ha stått över första omgången. I andra kvalomgången ställs Blåvitt mot polska Śląsk Wrocław som slutade på fjärde plats med 46 poäng på 30 matcher vilket var 10 poäng sämre än mästarna Legia. 

Slask tog sig vidare via 4-1 totalt mot Celje från Slovenien, efter 1-0 seger borta och 3-1 hemma. 

IFK Göteborg reser till Polen med gott självförtroende även om spelet hackat en aning hemma i Allsvenskan. Två kryss i de två senaste matcherna är inte direkt vad fansen hade hoppats på och straffmissen av Ankersen mot IFK Norrköping sved rejält och kostade 2 poäng i jakten på ett SM-Guld. 

Slask är ett bra hemmalag och tog större delen av poängen hemma på Stadion Miejski en arena med plats för över 42 000 åskådare, något det inte kommer bli på torsdag då vi inte bör räkna med mer än runt 10-15 000 åskådare. 

Från Göteborg räknar man med ett hundratal IFK-fans som kommer få det svettigt värre på läktarna. Slasks fans är ganska kända för att vara Hard Core och det gäller för svenskarna att hålla sig undan bråk. 

Nog om detta och mer fokus på själva matchen där vi har intressanta Śląsk Wrocław-IFK Göteborg odds. 

Slask är knapp favorit att vinna på hemmaplan och med tanke på hur det såg ut mot Celje så är det kanske inte så konstigt. Slask gjorde en riktigt bra match och gav slovenerna aldrig någon chans att komma in i matchen. 

IFK Göteborg har inte direkt öst in mål i Allsvenskan och att tro det skulle ändras nere i Polen är inte speciellt troligt. 

På 15 matcher har Blåvitt gjort 21 mål vilket ger ett snitt på 1,40 per match. Bakåt är det riktigt vasst där visar IFK upp ett facit på imponerande 0,47 insläppta per match. 

Om vi tittar på Śląsk Wrocław var deras målsnitt i ligan 2014/15: 1,43 mål per match och 1,20 insläppta. Hemma var facit 1,40 gjorda och 0,60 insläppta. 

Med denna statistik i hand plus att IFK Göteborg haft förtvivlat svårt att göra många mål i år känns ett underspel på 2,5 mål ganska intressant. Ett spel på under 2,5 mål ger som bäst 1,70 hos Mybet. 

För den som tror på ännu färre mål kan ett underspel på 1,5 mål provas men detta lir känns aningen riskabelt. Ett spel på under 1,5 mål ger dock klart högre odds: 3,10 hos Unibet.

Ett annat intressant Śląsk Wrocław-IFK Göteborg odds är under 0,5 i första halvlek till odds 2,85 hos Unibet. Matchinledningen kommer sannolikt bli väldigt avvaktande och IFK Göteborg lär knappast gå för ett tidigt ledningsmål utan prioritera defensiven som varit lagets signum i Allsvenskan 2015. 

Denna gång provar vi under 2,5 mål odds 1,70 hos Mybet.

Skribent: Per
15 July 2015