I eftermiddag väntar Shirak-AIK på ett sunkigt Gyumri City Stadion, en arena med kapacitet för strax över 3000. Då denna stadion ej har strålkastare. 

I match 1 fick vi se ett bortalag som flippade ur totalt. Tre röda kort och  bud på ännu mer. Ja det är inte så konstigt att spelbolagen har satt ganska låga odds på att vi kommer få se ett rött även i returen. 

Med tanke på den video som Shirak satt ihop innan AIK-matchen och Shirak-fansens mottagande av AIK-spelarna så är ribban redan satt. 

Skulle AIK göra första målet måste ju Shirak göra fyra vilket aldrig lär hända. Om så sker finns stor risk att armenerna går loss ordentligt och risken för rött är väldigt stor. 

Vi fick se ett Shirak som tappade huvudet totalt i match 1 och ser stor risk att vi får se liknande scenario även idag. 

Med tre spelare avstängda: Arman Hovhannisyan, Gor Malakyan och Andranik Barikyan lär Shirak få svårt att hävda sig även om AIKs form inte är på topp. Mot HIF senast var det bara Henok som får godkänt resten var rent ut sagt usla. 

Vilken elva som Alm kommer köra mot Shirak är ännu inte klart men det vore nästan ett tjänstefel att inte börja med Eliasson istället för Brustad som verkligen inte har presterat i AIK-tröjan. Bangura och Henok på topp med Eliasson och Ishi på varsin kant + Etuhu och Ofori på mitten. I backlinjen lär Karlsson och Sonko Sundberg spela på mitten med Nisse och Kenny på kanterna. 

Så här bör AIK ställa upp mot Shirak:

Kenny S - Nisse, Karlsson, Sonko, Kenny P - Eliasson, Etuhu, Ofori, Ishi - Bangura, Goitom.

Shirak-AIK kommer direktsändas på Viasat fotboll med start kl 14:30. Men räkna inte med någon höjdarkvalitet på sändning skulle tro de kör max tre kameror på den slitna arenan i Shirak. 

Om man inte har råd att se matchen på Viasat finns det alltid möjlighet till fulstream. Men kör adblock för att slippa massa dryg reklam!

Rojadirecta.me kör två länkar, Mamahd.com kör också två och sist kan jag tipsa om gofeed2all.eu som också ligger ut med länkar på Shirak-AIK.

Om någon av dessa funkar återstår att se men Rojas brukar normalt funka. 

Kl 14:30 är det avspark och mitt tips är som sagt minst ett rött! Och till största sannolikhet kommer det delas ut till hemmalaget.

Skribent: Per
23 July 2015