Speltips Shakhtar Donetsk - Malmö FF.

Ett tidigt speltips på Champions League mötet mellan Shakhtar och MFF, en match som spelas i Lviv. 

I förra mötet vann MFF överraskande med 1-0 en seger som faktiskt kunde större än så, då Djurdijc missade en straff och MFF hade ett flertal jättelägen att göra mål. 

Nu slutade det "bara" vid 1-0, vilket innebär att spänningen om tredje platsen fortsatt stor. Vid 2-0 för Shakhtar är ukrainarna före MFF på inbördes möten vilket går före målskillnad. 

Spelbolagen har ingen större tilltro till MFF här men med tanke på hur lite Shakhtar skapade i första matchen trots enormt spelövertag så har jag svårt att se hur det skall se mycket mer annorlunda ut i Lviv. 

MFF lär köra samma taktik som i första matchen. Satsa på snabba omställningar när chansen finns och låta Shakhtar hålla i taktpinnen och ha överlägset mest bollinnehav. Intressant inför matchen är hur Åge Hareide kommer göra med Yotun? Kommer han låta Yotun starta nu efter avstängningen eller får Konate fortsatt förtroende efter den fina insatsen i match 1? I mitt tycke är det bättre att satsa på Konate nu men det mest troliga är ändå att Yotun startar.

I Shakhtar hoppas man att Taison kan starta istället för Benard. 

Ett defensivt skickligt MFF kommer göra livet surt för Shakhtar på nytt som verkligen får slita för segern och frågan är om det kommer bli mer än med ett mål i så fall? 

Lirar +1.5 MFF asian handicap här. MFF förlorar med max ett mål. 

Skribent: Per
24 October 2015