Speltips: Salzburg-Malmö FF

Har sneglat på oddsen inför Salzburg-MFF ett tag och spelbolagen tycks fortfarande tro att Salzburg är ett storlag vilket dom inte är.

Salzburg har tappat en rad storspelare sedan förra året och inte lyckats ersätta dessa speciellt bra. Mané, Kampl, Ramalho, Alan ja listan över bra spelare kan göras lång.

Lägg därtill en ny tränare som inte fått igång sitt spelsystem och som fortfarande tycks famla över vilken elva han skall spela i Champions League-kvalet. 

Men inte nog med det. Inför MFF-matchen finns hela sju spelare på skadelistan för Salzburg däribland ordinarie Christian Schwegler och klasspelarna Yabo, Damari och Lazaro.

Ja att Salzburg ger så lite som 1,3-1,4 är för mig en gåta och att man fick MFF till hela 10 gånger pengen i slutet av förra veckan ja det är helt galet.

Riskfritt lir på MFF! Kan ge 7500 kr + 

Vinnaroddset på MFF hos Expekt är visserligen inte det bästa men då jag inte har något konto där och de kör 1000 kr i riskfritt lir utan insättning väljer jag dem! Med andra ord kan man casha hem 7500 kr utan att riskera en krona och dessutom slipper man jobbiga omsättningskrav om man torskar. För den som är lite mer försiktig går det även att lira X2 på MFF ett spel på detta ger dock klart mindre och då spelet ändå är riskfritt känns tvåan mer aktuell för mig.

MFF i medvind

MFF tycks ha prickat in formen lagom till det viktiga mötet med Salzburg. Att man inte imponerade mot Zalgiris Vilnius oroar mig inte alls. MFFs utvecklingskurva påminner lite om fjolårets i kvalet där man kopierade resultatet mot Ventspils 0-0 hemma och 1-0-seger borta.

I Allsvenskan har MFF haft problem men i senaste matchen mot Sundsvall klev 5 nya spelare in i startelvan och samtliga gjorde det med bravur. Wiland hade en lugn dag på jobbet och höll nollan direkt, Rodic och Djurdjic vann varandra omgående där Rosenberg också såg ut att trivas i en ny roll. Bakåt svarade Arnason och Carvalho för en stabil insats. Ja MFF blir verkligen att räkna med nu även om Sundsvall kanske inte är någon jättebra värdemätare så såg MFF ut som ett helt annat lag än det vi såg mot Örebro.

Ett spel på bortaseger till 8,50 känns i överkant. Visst är MFF chanser att nå en seger inte över 50 % direkt men klart över 10-15 % som spelbolagen bedömer dem till. Skulle tro att MFF har en segerchans i Salzburg på 25-30 % vilket gör 8,50 oerhört spelvärt och för den som redan har konto hos Expekt rekommenderar jag Paf som ger odds 9,00.....

Lägger 5 units på MFF att vinna nere i Salzburg!

Skribent: Per
27 July 2015