Rumänien - Albanien låter i detta som en match som kommer bjuda på en hel del kort och frisparkar med fult spel och en hel del tjuvnyp? 

Båda lagen har fortfarande en teoretisk chans att gå vidare tackvare det generösa upplägget i EM där 16 av 24 lag går vidare och där du bara behöver i princip 3 poäng och en hygglig målskillnad för att ta dig vidare. 

Rumänien har klart bäst utgångsläge med 1 poäng och -1 i målskillnad medan Albanerna har kammat 0 poäng och dessutom har -3 i målskillnad. 

Linan för antalet frisparkar i matchen är 26.5 vilket är ganska lågt i mitt tycke. Rumänien är det lag som dragit på sig flest frisparkar i detta EM totalt 38 stycken, vilket ger ett snitt på 19 per match. Albanerna har dragit på sig klart färre frisparkar 23 vilket ger 11.5 per match i snitt. 

Men lägger man ihop dessa siffror landar man ändå på över 30 frisparkar per match och i detta möte där mycket står på spel tror jag vi når en bra bit över 26.5 frisparkar, speciellt om ett av lagen får en tidig ledning. 

Troliga startelvor Rumänien - Albanien:

Här kommer troliga startelvor Rumänien - Albanien:

Rumänien:

Tatarusanu, Rat, Chiriches, Grigore, Sapunaru, Hoban, Prepelita, Stancu, Stancu, Chipciu, Keseru

Albanien:

Betisha, Agolli, Mavraj, Cana, Hysaj, Kane, Abrashi, Lenjani, Kukeli, Lila, Sadiku

Oddset på 26.5 frisparkar ger goda 1.70 hos Unibet. 

Skribent: Per
19 June 2016