Speltips Tippeligaen omgång 27: Rosenborg-Bodö/Glimt

Rosenborg är ytterst nära att ta hem Tippeligaen 2015 och äntligen norska mästare på nytt. Med fyra omgångar kvar toppar de mesta mästarna Rosenborg Tippeligaen på 61 poäng, hela 8 poäng före tvåan Stabaek. 

Vid seger mot Bodö/Glimt är saken nästan klar. Rosenborg har spelat en riktigt bra fotboll säsongen 2015 och har något bra på gång. I Europa League blev det dessvärre förlust senast mot Dnipro men insatsen var ändå helt ok i mina ögon. 

Hemma på Lerkendal är Rosenborg ytterst svårslagna, ja 10-3-0 och en målskillnad på 31-8, skvallrar om RBKs överlägsenhet hemma. 

Motståndarna Bodö/Glimt ligger i mellanmjölkens land och har inte speciellt mycket att spela för här. Tabellåttan kan som bäst nå en sjätteplats och neråt sett är det möjligtvis bara Lilleström och Aalesund som kan komma ikapp. 

Vad gäller matchspelet känns oddset på RBK lite väl lågt för att jag skall nappa på det och -1,5 ger under 1,65 vilket också är för lite för att jag skall röra. 

Väljer istället att ta mig en titt på hörnspelet där Rosenborg skall vinna med en 4-5 hörnor i mitt tycke. 

Sett till statistiken har Rosenborg flest hörnor i Tippeligaen. RBK snittar 7.12 per match. Bodö/Glimt däremot är ett sämre hörnlag och snittar bara 4.81 per match. När det handlar om hörnor emot (defensiva) har Rosenborg: 3.77 per match och Bodö/Glimt: 6.50. Bodö/Glimt är faktiskt näst sämst när det handlar om hörnor emot, endast Sandefjord är sämre med ett snitt på 6.54. 

Med ett stort hemmastöd och massor att spela för tror jag Rosenborg kommer sätta högsta fart från start mot ett Bodö/Glimt som kommer ligga mycket på försvar. -3.5 i hörnor bör därför inte vara någon omöjlighet och sett till statistiken känns oddset 1.98 ganska ok, speciellt då Rosenborg har hemmaplan. 

Skribent: Per
18 October 2015