Speltips Coppa Italia (Italienska cupen) 16 december, avspark kl 14:30. Roma - Spezia på Olympiastadion i Rom. Roma är normalt ett riktigt bra hemmalag och förlusten mot Atalanta senast ses mer som ett olycksfall i arbetet. 

På 7 hemmamatcher i Serie A har Roma facit 5-1-1 och en målskillnad på 17-8 och bortsett från mötet mot Atalanta senast har Roma 4 raka hemmasegrar. 

I Coppa ställs Roma mot Spezia ett mittenlag i Serie B som inte bör han några större chanser här. Visserligen har Spezia två raka segrar i Serie B men mot ganska skralt motstånd. Bortafacit är 2-3-4 och 12-19 i målskillnad. Spezia släpper alltså i en hel del mål på bortaplan och mot Roma finns det risk att de två släppa en 2-3 bollar bakom sig. 

För den som vi prova -1.5 på Roma finns odds på 2.10 hos bet365, något som lockar en smula. Väljer dock att köra 1/1, Roma halvtid, full tid till 1.85 hos WilliamHill. Kan ju bli en uddamålsseger efter ett tidigt ledninsgmål eller 2-0 i paus och 2-1 efter full tid. 

I Roma saknar man Vasilis Torosidis och Abdullahi Nura, samt ett par spelare som funnit på skadelistan en längre tid. Men i övrigt är det ett starkt Roma som kommer till start. 

Troliga elvor Roma - Spezia:

Roma: De Sanctis, Torosidis, Gyomber, Rudiger, Digne, De Rossi, Vainqueur, Pjanic, Iturbe, Dzeko, Falque. Spezia: Chichizola, Terzi, Migliore, Martic, Sergio Postigo, Misic, Acampora, Ciurra, Nene, Calaio, Situm

Mitt speltips här 1/1 till odds 1.85. Spezia är relativt svaga borta och Roma ett starkt hemmalag. 

Skribent: Per
16 December 2015