SHL tips 8 mars. Rögle - Karlskrona.

Sista omgången av SHL-grundserie. Rögle - Karlskrona. En match som egentligen inte betyder någonting, jo Rögle har chansen att ta sig förbi Malmö och bli Skånes bästa lag i SHL 2015/16. Där snackar vi ändå lite motivation. 

Var tidigare inne på att reka -1.5 på Rögle men har nu tänkt om. Rögle har nämligen en hel drös spelare borta och de bästa juniorerna plockas inte in då de laddar inför J20-slutspelet som väntar i helgen. 

På frånvarolistan i Rögle hittar vi: Almen Bibic, Jesper Williamsson Jens Hellgren, Daniel Sylwander, Ivan Baranka Jesper Jensen och Felix Schütz (osäker). Filip Karlsson, Erik Santesson, Ludvig Elvenes, Mathias From och Alexander Lunsjö ska spela J20-slutspel på onsdag och vilar. 

In i laget går juniorduon Simon Ryfors och Victor Laz får chansen från start. 

Ja det är inga dåliga spelare som är borta och även om KHK har kvalsspelet i tankarna (AIK eller Tingsryd) så skulle de nog må bra av att ha med sig en seger i bagaget inför den tuffa matchserie som kommer vänta. 

Det har varit ganska tajta matcher när lagen mötts tidigare under säsongen. Första mötet vann med 3-2 efter förlängning, andra mötet Rögle med 3-0 och tredje Rögle med 2-1. 

Tror inte på någon jättekross för hemmalaget, tror faktiskt KHK kan sätta lite käppar i hjulet för Rögle i jakten på att bli bäst i Skåne. Manfallet bör kännas....

Skribent: Per
7 March 2016