Äntligen dags för Champions League igen! Efter månader av längtan är det slutspelsdags! 16 lag skall bli 8 och första paren ut är Benfica mot Dortmund och PSG mot Barcelona. 

Inget ont om Benfica-Dortmund, tror det kan bli en ganska underhållande match mellan två offensivt lagda lag...men det är inte svårt att välja vilken match som ändå sticker ut denna kväll. 

PSG mot Barcelona lär bjuda på en hel del fotbollsunderhållning. Eller låt oss i alla fall hoppas. Om det skall bli lite nerv i denna åttondelsfinal måste PSG vinna hemma men frågan är om de fixar det mot ett Barcelona som tycks ha hittat tillbaka till formen?

Hos spelbolagen är man ganska ense om att Barcelona är klar favorit. Just nu ger ett spel på bortaseger runt 2.20-2.40 beroende på spelbolag medan ett spel på ettan ger 3.30-3.40. 

Något resultat tänker jag inte tippa. Väljer istället att köra ett hörnspel. PSG över 4.5 hörnor i matchen. 

Statistiskt sett är PSG ett väldigt hörnglatt gäng. Efter 6 matcher har PSG facit 53 hörnor ett snitt på 8.83 per match. Hemma har det blivit 33 på 3 matcher ett snitt på 11 per match.

Nu väntar visserligen inget dåligt gäng för PSG men om man skall ha chansen att ta sig vidare här gäller det att ligga relativt högt och sätta ganska hård press på Barca. Låter man dem spela runt lär det kokta fläsket vara stekt innan halvtid....

Barcelona släpper visserligen till få hörnor men mot ett lag som PSG med di Maria i spetsen så känns chanserna goda att hemmalaget skall nå minst 5 hörnor. 

Hos NordicBet betalar man 1.85 för över 4.5 hörnor på PSG vilket är 0.11 högre än exempelvis Unibet. 

Hur lagen kommer ställa upp släpps ca 1 timme innan match men enligt rapporter är PSG - Barcelona startelvor enligt följande:

PSG startelva:

Trapp; Meunier, Marquinhos, Silva, Kurzawa; Verratti, Rabiot, Matuidi; Draxler, Cavani, Di Maria

Barcelona startelva:

ter Stegen; Roberto, Pique, Umtiti, Alba; Rakitic, Busquets, Iniesta; Messi, Suarez, Neymar

Matchstart är som vanligt kl 20:45 och för den som vill se matchen är det bara att ratta in Viaplay Sport Premium. För den fattige finns där alltid ett gäng fulstreamsidor...valet är ditt! 

Speltips: PSG över 4.5 hörnor odds 1.85 hos NordicBet. 

Skribent: Per
14 February 2017