EM-Final 2016: Portugal - Frankrike. 

Är det äntligen dags för Portugal att få gå hela vägen eller tar Frankrike sitt tredje mästerskapsguld på hemmaplan? På söndagkväll skall det avgöras. Ronaldo eller Griezmann, Nani eller Giroud? Ja sett till spelbolagens odds är värdnationen Frankrike klara favoriter och kanske inte så konstigt. Frankrike har rejält vid i seglen och gick en klart tuffare semifinal än Portugal, lägg därtill ett rejält hemmastöd från publiken. 

Men räkna inte ut Portugal. Ett Portugal som påminner lite om en svårstartad gammal Volvo, men när den väl är igång så rullar den och rullar den. 

Mitt första speltips i denna EM final är på hörnor och Portugal. Provar Portugal över 4.5 hörnor till odds 2.30. Portugal är ett av EMs bästa hörnlag med 7.5 i snitt offensivt, medan Frankrike trots en hel del ganska svagt motstånd släppt till 4 i snitt bakåt. 

I semin mot Wales blev det 6 hörnor för Portugal och chanserna att de når minst 5 känns ändå ganska goda. Tror Frankrike kommer föra matchen men Portugals blixtsnabba kontringar kan bädda för en och annan hörna.

Hur lagen kommer ställa upp är ännu oklart men det skulle förvåna om det görs några större förändringar inför finalen. Pepes medverkan är något osäker men i Portugallägret är man ganska hoppfulla om att han skall kunna spela. 

Speltips: Portugal över 4.5 hörnor odds 2.30 hos Paf.com

Skribent: Per
7 July 2016