Dags för Nordens bästa lag att göra entré i Champions Leagues gruppspel 2016/17: FC Köpenhamn. 

FC Köpenhamn har efter en mindre svacka kommit tillbaka till fotbollens absoluta finfrum och som grädde på moset är de också tillbaka på tronen som Nordens bästa lag. På UEFAs klubbranking ligger FCK på 73e plats vilket är klart före Sveriges bästa klubb Malmö FF som just nu är 97:a.

I första matchen skall FCK ta sig an Porto som jag rankar högst i denna grupp där Leicester och Club Brügge är övriga lag. Porto med massvis med CL-rutin bör gå vidare som etta eller tvåa här och för FCK känns detta som den klart tuffaste bortamatchen. 

Tror att FCK kommer försöka spela riktigt tajt bakåt och hoppas på kontringar och fasta situationer här. Porto är generellt ett vasst hemmalag och det skulle vara överraskande om FCK är det lag som håller i taktpinnen. 

Troliga startelvor:

Porto: Casillas; Layún, Felipe, Marcano, Alex Telles; Danilo, Óliver Torres, André André, Otávio; André Silva, Depoitre

Köpenhamn: Olsen; Ankersen, Jørgensen, Johansson, Augustinsson; Verbič, Kvist, Delaney, Toutouh; Santander, Pavlovic/Cornelius Motivering till spelet Porto och under 4.5 mål. 

Känslan är att Porto tar hem denna match. En rak etta ger som bäst runt 1.55 medan detta spel ger klart bättre 1.90. Tror inte Porto kommer ösa in mål direkt utan stanna på 2-3 mål, sen är frågan om FCK lyckas pillra in ett mål bakom Casillas?

I ligaspelet har Porto inlett med att hålla nolla hemma i de inledande två matcherna: 3-0 senast mot Guimaraes och i andra omgången 1-0 mot Estoril. På fyra matcher har Porto 3 segrar och 1 förlust, förlusten kom borta mot Sporting 1-2. 

För den som är ute efter högre odds kan jag även rekommendera Porto vinst + hålla nollan. Detta spel ger 2.63 men känns en smula mer osäkert då FCKs målform är ganska god. 

Mitt speltips: Porto-seger och under 4.5 mål totalt odds 1.90 hos betfair.

Skribent: Per
14 September 2016