AIK ställs mot ett riktigt tufft motstånd i form av grekiska storlaget Panathinaikos och som många av oss vet är de grekiska klubblagen riktigt starka hemma. 

I Panathinaikos hittar ett flertal intressanta spelare däribland svenskarna Niklas Hult och Marcus Berg. Lägg därtill portugisen och lagkaptenen: Zeca, Ghananen: Mubarak Wakaso, samt anfallaren Víctor Ibarbo från Colombia. Ja det är ett starkt gäng som AIK ställs mot och sett till transfermarkt värderas truppen till över 38 miljoner euro att jämföra med AIKs som inte ens ligger på en fjärdedel. 

Att AIK skall ha någon större chans nere i Aten tvivlar jag tyvärr på. Panathinaikos känns vassare på de flesta positioner och sett till hur AIK spelat i de tidigare Europa League matcherna är risken stor att det blir rejält med pisk. 

För den som vill lira på asian handicap finns -1.5 på grekerna till odds 2.50 hos bet365, och för den som vill lira på över 1.5 på grekerna ger detta 1.83 hos PaddyPower. 

Hur lagen kommer ställa upp är ännu inte klart men vänta er följande startelvor:

Panathinaikos - Steele; Mesto, Koutroubis, Moledo, Nano; Abeid, Zeca, Lod, Evangelista; Berg, Leto AIK - Carlgren; Sundgren, Johansson, Karlsson, Kpozo; Blomberg, Ofori, Saleatros-Jönsson, Ishizaki; Avdic, Isak

Tyvärr tror jag en spelare som Carlos Strandberg kommer saknas i en match som denna. Visserligen har Denni Avdic börjat leverera så smått men frågan är om han inte "väger" lite lätt mot ett topplag i Europa?

Mitt speltips blir 1/1, Panathinaikos att vinna matchen med ledning i paus till goda 2.45 hos William Hill. Här blir det full fart av grekerna från start! 

Skribent: Per
28 July 2016