Speltips VM-kval Asien: Palestina-Saudiarabien. Ett möte som Saudiarabien vann hemma med knappa 3-2 efter en riktigt underhållande match. 

Saudiarabien är klara favoriter trots bortaplan, men oddset har börjat krypa upp en smula. I slutet av veckan fick man bara 1.25-1.30 och nu kan man få 1.40. 

I senaste omgången svarade Palestina för en riktig plattmatch och lyckades med nöd och näppe knipa poäng mot Östtimor efter att ha kvitterat på tilläggstid. Detta var samma Östtimor som Saudiarabien spöat med hela 7-0. 

För den som söker efter tv-tider Palestina-Saudiarabien är det bara att gratulera då bet365 kör livestream på matchen med start kl 15.00. 

Vad gäller förutsättningarna inför matchen så ser det klart ljusast ut för Saudiarabien som har 4 av 4 segrar och på god väg mot ett VM i Ryssland 2018. 

Palestina får det desto knepigare. Efter 4 omgångar har Palestina bara 5 poäng vilket är 2 sämre än tvåan Förenade Arabemieraten. 

I Palestinas trupp hittar vi två "svenskbekantingar" Imad Zatara från AFC United och Mahmoud Eid från Nyköping BIS, förutom dessa två är det 6 spelare som kommer från ligor utanför Palestina. Och den största stjärnan är Abdelhamid Abuhabib som kommer från den egypiska ligan. Abuhabib har gjort flest mål i Palestinatröjan 6 mål på 29 matcher. 

Lirar över 2.5 mål här, förra mötet slutade med hela 5 mål och Saudiarabien har gått över linan i alla 4 matcher även den som blev avbruten där Saudiarabien tilldömdes segern. 

Skribent: Per
12 November 2015