Speltips Allsvenskan omgång 2. 

Nykomlingen Östersund tar emot AIK hemma på Jämtkraft Arena. Många tror på klar bortaseger här, men efter att ha sett ett tamt AIK med nöd och näppe få med sig 1-1 hemma mot GIF Sundsvall så måste jag prova 1X här.

Östersund har i skrivande stund ännu inte spelat sin första match i Allsvenskan (borta mot Hammarby) men väljer ändå att reka redan nu. Skulle Östersund få med sig ett bra resultat från Tele 2 är risken rätt står att oddset gå ner...

Hemma på Jämtkraft Arena kommer en hel del lag få det tufft och det känns knappast som AIK kommer köra över Östersund här.

Andreas Alm har nog en hel del att tänka på efter premiären där större delen av AIK-spelarna underpresterade rejält, eller är de kanske inte bättre än så här i år? Om AIK spelar som mot Sundsvall senast får de vara nöjda om de når topp 5. Ganska intetsägande spelidé med långa bollar och inlägg efter inlägg på fyrtornen i AIKs anfall. Ett av inläggen ledde visserligen till mål, men att denna spelidé skulle vara framgångsrik i Allsvenskan 2016 har jag svårt att se. 

Tror AIK kan tappa poäng på nytt. Och skulle AIK ha 1 eller 2 poäng efter 2 omgångar lär Alm inte direkt sitta mer säkert... 

Provar 1X på Östersund odds 2.21 hos betsson. 

Skribent: Per
3 April 2016