Hittat ett intressant odds i Skid VM. Norges damer att ta medalj i samtliga grenar. 

I Längdspåren är de norska damerna outstanding och det enda som egentligen talar emot är sprinten. Men med tanke på att man har ett flertal bra åkare även där som exempelvis Falla, Flugstad Östberg, Björgen och Weng så skulle det förvåna om man inte lyckades ta minst ett medalj även där. 

I Falun 2015 lyckades Norskorna ta medalj i alla förutom en disciplin: 10 km fristil, men här var det en rejäl vallamiss som ställde till det för vårt grannland. Bästa norska slutade först på 22:a plats: (Heidi Weng). 

Att norskorna skall ta medalj i varje gren till odds 3.00 känns i mitt tycke väldigt bra. Låt oss ta en titt på alla lopp på damsidan:

Skiathlon 2x7.5 km. Masstart, här har Norge ett gäng kanoner därframme, räkna med att Björgren, Weng och Flugstad Östberg ligger långt fram när det drar ihop sig till de sista kilometrarna. 

10 km klassisk stil. I Falun kördes denna sträcka i fristil. Den gången drog Charlotte Kalla det längsta strået då norskorna vallade bort sig. Dessvärre för Kallas del är klassisk stil inte till hennes fördel, skall någon svenska spränga sig in mellan norskorna är det Stina Nilsson eller Krista Pärmäkoski. 

30 km fristil. Intressant lopp som tidigare varit i klassisk stil. Har svårt att se att alla norskor misslyckas ta medalj. 

4x5 km stafett. Kommentarer överflödiga, allt annat än ett norskt guld här är en stor skräll. 

Stafett sprint. Är det i någon disciplin som mitt spel skall skita sig är det nog här men oavsett vilka Norge ställer på startlinjen (Falla självskriven) sen avgör troligen dagsformen vem som kör tillsammans med henne, bör det bli medalj. Det enda som hindrar dem är troligen ett fall. 

3 gånger pengen skulle i mitt tycke vara runt 2 max 2.50. Lägger 4 units på detta spel som hittas på Nordicbet.

Skribent: Per
30 January 2017