Passar på att lira på nykomlingarna Mora hemma mot Rögle. Tycker spelbolaget Betsson är ganska generösa här. Mora har högre odds än Rögle, trots hemmais och insatserna från första omgången på näthinnan. 

Mora svarade för en riktigt bra SHL-premiär där man knep en poäng borta mot guldkandidaten Frölunda. Nederlagstippade av de flesta, men Moras premiär visade att det finns gott om hockeykunnande i laget. Bäst av alla, rutinerade målvakten Christian Engstrand. 

Dalmasarna såg ut som ett enhetligt lag där alla kämpade för varandra, något som man definitivt inte kan säga om Rögle som åkte på storpisk borta mot Malmö 0-5. Här var dessutom Emil Kruse lagets bästa spelare, vilket säger lite om Ängelholmlagets insats. 

Rögle kan mycket väl bli jumbo, ja det må vara lite tidigt att dra några växlar efter 1 spelad match, men det man såg på Malmö Arena i söndags är helt klart oroande om man håller på de vitgröna. Förutom en ramträff i första hade inte Rögle mycket att komma med och skotten skvallrar väl lite om Malmös överlägsenhet här: 43-17

Visst Rögle må ha värvat helt ok. Brithén och Aaltonen är tillbaka, men det känns inte som de kommer kunna hålla Rögle tillräckligt flytande. 

Nej hemmais för Mora och 2.50 känns helt klart gångbart här. Tror Mora kan fortsätta rida på framgången från omgång 1 (1 poäng borta mot Frölunda, måste ses som det) medan Rögle riskerar att fortsätta kräftgången. 

Speltips: Mora 2.50 hos Betsson, 4 Units

Skribent: Per
17 September 2017