På lördag är det dags för Melodifestivalen att dra igång. Från den 6 februari fram till den 12 mars skall 28 bidrag göra upp om en plats till Eurovision Song Contest 2016. 

I deltävling 1 har Ace Wilder länge varit favoriter och med tanke på hur nära hon var att vinna 2014 så är det kanske inte så konstigt. Men nu när musikjournalisterna på plats fått höra samtliga bidrag känns det inte lika övertygande att Ace går direkt till final. 

Dagisbarnens favorit lär utan tvekan bli Samir och Viktors "Bada nakna" och det skulle inte förvåna om den gick direkt till final. 

En som många däremot pratat gott om efter det första repet är Mimi Werner vars låt Ain't No Good hyllas av de flesta. 

Och kanske är Mimi årets "Ace Wilder" som går direkt till final mot alla odds. För Ace Wilder var knappast någon större favorit då hon kom tvåa 2014. 

Mimi Werner är en relativt okänd artist och har därför inte heller fått speciellt bra odds att ta sig till final. Eller bra och bra, det beror på hur man ser det för oss spelare. Jag tänker i alla fall ta tillfället i akt och lägga en slant på Werner att gå direkt till final. De journalister som jag pratat med har bara gott att säga om låten som bland annat få högsta betyg i GP. 

Odds 5.00 Werner att gå direkt till final är verkligen bra. Hos Unibet ger hon 4.50 men lär droppa då låten kommer ut. Väntar mig att hennes bidrag kommer ge 2.50-3.00 när det är dags att kliva på scen på lördag. 

Skrällvarning utfärdad på Mimi Werners Countrylåt som verkligen fångat kritikernas uppmärksamhet! 

Skribent: Per
4 February 2016