Travtips: Hugo Åbergs Memorial 2015.

På tisdagkväll vankas det storlopp på Jägersro i Malmö då det är dags för Hugo Åbergs Memorial 2015. 

I år har vi ett riktigt starkt startfält med några av världens bästa hästar till start. Favorit att vinna är Royal Fighter som fått spår 1, men det kommer bli många om budet, Creatine, Mosaique Face, B.B.S. Sugarlight och även Maven. 

Just Maven har kanske inte oddsen på sin sida att vinna hela Hugo Åbergs men kapaciteten finns. Vågar dock inte gå hela vägen och lira Maven som vinnare. Senast på Årjäng blev det galopp för Jimmy Takter-tränade Maven där Delicious U.S. tog hem segern. 

Hos Unibet kör man ett antal intressanta Head to head odds på Hugo Åbergs Memorial som kan vara värda att titta lite extra på. Ett av dessa Hugo Åberg odds är: Maven - Vincennes där jag håller Maven klart högre. 

Vincennes har inte tävlat på en månad och i de tre senaste starterna har hästen varit oplacerad. Känns inte alls i någon vidare form och frågan är om inte Fabrice Souloy är en av de svagaste i startlistan. 

7 Maven kändes jättefin i gårdagens snabbjobb inne på Jägersro och hade lite otur att blir störd till galopp i sin senaste start i Årjängs stora sprinterlopp. 

Hon verkar allmänt uppåt inför tisdagen och är sedan länge matchad för denna uppgift. Hon är osnabb ut från alla lägen men blir det bara stenhårt tempo på loppet så tror jag att hon kan vinna Åbergs från, låt säga, tredje utvändigt. säger Mavens skötare  Tobias J Gustafsson. 

Jag lirar Maven före Vincennes! 

Skribent: Per
27 July 2015