Så kommer första speltipset på Skid VM i Lahti där jag går ganska hårt in på Marit Björgen att vinna 30 km fristil. 

Tror Bjögren kan ta full pott i distansloppen i VM och kanske till och med knipa en medalj i sprinten om hon satsar på att köra där. 

Efter uppehållet har Bjögren tävlat försiktigt och valde att avstå Tour de Ski och träna på hemmaplan inför Skid VM i Lahti. Något som jag tror kommer vara till fördel för den 36-åriga norskan.

I NM krossade Bjögren allt motstånd på 10 km klassisk stil där hon var mer än minuten före tvåan Ingvild Flugstad Östberg. Den största konkurrenten Heidi Weng deltog dock inte i loppet men att Weng skulle haft någon chans mot Bjögren med den form hon visade upp där har jag svårt att tro.

Oddsen på Björgen börjar så smått dala och skulle där dyka upp ett spel på Björgen över 2.5 guld så vete tusan om jag inte kniper det till ett bra odds. 

Charlotte Kalla har också börjat hitta formen men att Kalla skulle kunna utmana Björgen har jag tyvärr svårt att tro. 

I 30 km fristil tror jag på Björgen. Denna urstarka lilla superwoman som bara fortsätter imponera. Det enda som skulle hindra henne från att ta guld här är en klassisk norsk smörrebom, en vallamiss a la Falun 2015. 

Björgen lär dra med sig ett par toppåkare och hänga av dem en efter en. Mitt tips är att det i slutändan kommer vara en klunga med Weng, Östberg och möjligtvis någon till men frågan är om inte Björgen grillar dom med 5-6 km kvar? 

Passar på och plockar vinnarspelet till 2.15 tror oddset lär droppa under 2 snart!

Speltips: Marit Björgen vinner 3 milen odds 2.15 hos LeoVegas Sport

Skribent: Per
2 February 2017