Dags för Malmö FFs Champions League-äventyr att ta fart. I första matchen ställs MFF mot ganska behagligt motstånd i Zalgiris Vilnius från Litauen. Ett lag som visserligen toppar den inhemska ligan Lyga A med 6 poäng men som inte bör hålla någon vidare klass. 

Ventpils som MFF ställdes mot i förra årets kval är ett klart bättre lag än Zalgiris Vilnius och klart högre rankade. 

Zalgiris har ett lag som består av 10 utländska spelare varav tre är brassar men ingen av dessa brassar känns speciellt vassa. Bäst i Zalgiris denna säsong har brassen Elivelto varit. Elivelto har stått för 10 och 2 målgivande passningar på 17 matcher vilket är helt ok men i Lyga A hade nog ganska många Allsvenska toppspelare toppat detta facit. 

I fjol blev det respass mot Dynamo Zagreb med totalt 4-0 i Champions League och året innan föll man med hela 7-0 mot RedBull Salzburg i Europa Leagues Play-off efter att överraskande slått ut Lech Poznan.

Normalt skall MFF köra över ett motstånd av denna klass. Zalgiris håller på sin höjd för toppen i Superettan och bör inte ha något att sätta emot något på Swedbank Stadion.

Visst MFF är helt klart lite ur "gängorna" med 1-3 mot IFK Norrköping och 2-2 mot ÖSK men känslan är ändå att skåningarna är lite för bra för balterna. 

Om vi tittar på lite Malmö-Vilnius odds ger den raka ettan 1,25 vilket inte lockar lika mycket som -1,5. För den som är ute efter ett högre Malmö-Vilnius odds kan man få MFF -2 till odds 2.23.

I MFF är Rasmus Bengtsson osäker på spel och körde bara rehabträning idag (måndag). Detta öppnar upp för Kari Arnarsson som känns som det bästa alternativ om inte Bengtsson lirar. 

Provar -1.5 på MFF till odds 1,75 här!

Skribent: Per
14 July 2015