Speltips på herrarnas slutspel i handboll där det blivit dags för match nummer 2 i kvartsfinalen mellan Malmö och Ystads IF. 

I första matchen hade Malmö stora problem med Lukas Nilsson och Kim Anderssons skytte men efter att ha börjat punktmarkera dessa en bit in i matchen kröp de allt närmare. Men som vanligt denna säsongen gjorde sig Malmös tunna trupp påmind i andra och orken tog slut. Ystad kunde vinna rättvist med 29-26. 

Om Malmö skall kunna ta sig vidare mot Ystad måste de börja skjuta bättre och få ut mer av spelet i numerärt överläge som mer eller mindre varit katastrof denna säsong. 

Men känslan är att Ystad kan knipa även match nummer 2. Tror Ystad har en plan för hur de skall lösa en eventuell punktmarkering på Nilsson - Andersson i returen. Blir det lika högt tempo som i match 1 lär Malmö få tuffast. Den tunna truppen är en klar nackdel för Malmö här och avsaknaden av riktigt stora skyttar är stor. 

Betsafe ger hela 2.40 på bortaseger här vilket är klart mer än exempelvis Unibet som ger 2.17 och ComeOn! som ger 2.10. 

Tycker det är värt än slant då YIF i grund och botten är ett klart bättre lag än HK Malmö som måste fylla ut truppen till nästa säsong, speciellt storskyttar. 

YIF och Malmö har mötts fyra gånger denna säsong. YIF har 2 segrar och Malmö 1. Den fjärde matchen slutade oavgjort. Mötet i Baltiska Hallen i Malmö slutade 24-23 till Ystad och det känns inte omöjligt att YIF tar en ny seger nu. 

Speltips: Ystad odds 2.40 hos betsafe

Skribent: Per
16 April 2016