Matchstart 20:30 5 augusti - Swedbank Stadion - Malmö 

Kanske ett riktigt långskott men tycker Expekts odds på MFF att gå vidare mot Salzburg är väldigt bra. 11.00 att jämföra med betsson som ligger under 6 gånger insatsen! Ja 11 gånger pengarna motsvarar en sannolik på under 10 % men statistiken är bättre än så om man tittar på lag som vänt 0-2 underläge i CL. 

Mellan år 1979 och 2008 slutade 413 dubbelmöten i Europacupspel med att hemmalaget i den första matchen vann med 2-0. 339 av dessa dubbelmöten slutade sedan med att vinnarna från den första matchen gick vidare. Endast 74 lag vände på steken. Omvandlat till procent på onsdag: 82 procents sannolikhet att Red Bull Salzburg går vidare – 18 procent för MFF.

Med detta i beräkningarna samt det faktum att Salzburg faktiskt inte var speciellt bra varken mot Malmö i förra kvalmatchen och Rapid Wien i ligaspelet så känns oddset 11 bra. 

Visst MFF fick bara 2-2 mot jumbon Åtvidaberg men då valde också Åge Hareide att sätta över Rosenberg och Lewiciki två av MFFs bästa spelare. 

Trots att många tycker MFF spelat bort guldet och inte direkt imponerar så tycker jag mig se skåningarna ha en bättre chans att gå vidare mot Salzburg än vad många spelbolag anser. 

Inför matchen på onsdag kan vi få se följande scenario. Ett MFF med klart högre press från start blir bollförande och gör ett tidigt ledningsmål. Detta ger fans och spelare i MFF extra energi och av ett nafs kommer även 2-0 till MFF. 

Om MFF gör ett tidigt ledningsmål så tror jag chanserna är riktigt goda för avancemang. Uteblir ett MFF-mål under första 45 min ja då blir det betydligt svårare. 

11 000 kr på satsad 1000-lapp riskfritt!

Om spelet sitter kan man kamma hem 11 000 kr på en satsad 1000-lapp. Och väljer man Expekt kan man göra detta utan att riskera en krona genom att utnyttja deras erbjudande. Expekt erbjuder nämligen 1000 kr i riskfritt spel och detta helt utan omsättningskrav. Med andra ord får du pengarna åter utan hakar om MFF åker ur! 

Men för att nytta detta erbjudande krävs även ett spel på 1-X-2 då jag väljer ett spel på en 1.01 eller 1.02 oddsare för att vara på den säkra sidan. 

2 units på MFF-avancemang odds 11.00

Skribent: Per
3 August 2015