SHL närmar sig med stormsteg och som vanligt när det börjar dra ihop sig till premiär är det givetvis spännande att se var lagen står efter ett långt sommaruppehåll med värvningar till höger och vänster. 

Malmö Redhawks lyckades inte ta sig till slutspel i fjol. Men avslutningen var riktigt vass och hade man inte haft problem med skador så vete tusan om man inte landat högre upp. 

Inför denna säsong har Malmö värvat mycket intressant och i mitt tycke är detta ett lag som bör kunna sluta bland de 8 bästa utan större problem. 

På målvaktssidan har man Nihlstorp och Alsenfelt, två bra målvakter där det kommer bli hårt om vem som plockar förstaspanden. 

I övrigt har man plockat in Alvarez och Hardt med ett förflutet i klubben + Noah Welsh varit en av SHLs bästa spelare. 

Utöver detta har skåningarna plockat Ilari Filppula från MoDo, Konstantin Komarek, Salzburg, Rhett Rakhshani, LHC, Erik Forssell SAIK och offensive backen: André Benoît från AHL. 

Med dessa spelare har Malmö en stark grund att stå på. 

Örebro har inte värvat lika intressant. Joakim Andersson från Detroit är väl den tyngsta värvningen. Men faktum är att Andersson inte producerat speciellt mycket över Atlanten den senaste tiden och frågan är hur mycket han kommer tillföra ett ganska sömningt Örebro. 

I Örebro är det nu Kent Johansson som står vid rodret medan det i Malmö är Peter Andersson som lämnade just ÖHK.

Hos Unibet erbjuds ett spel gällande Malmö och Örebro, ett så kallat Head to head spel på vilket lag som placerar sig högst upp i tabellen. 

Malmö ger 2 gånger pengarna och Örebro 1.72. För mig bör Malmö vara lite favorit vilket lockar till spel!

Speltips: Malmö före Örebro i tabellen odds 2.00

Skribent: Per
31 August 2016