Speltips på MFF-Shakhtar Donetsk där jag väljer att köra på ett hörnspel. 

Malmö FF har skrapat ihop 3 offensiva hörnor mot PSG och Real, Shakhtars facit mot samma motstånd är 8. Vad gäller hörnor emot är facit: Malmö 19 och Shakhtar 11, detta trots att Shakhtar fick spela med en man kort ganska länge nere i Madrid. 

MFF brukar skapa en hel del hörnor och toppar också antalet offensiva hörnor i Allsvenskan. Men mot ett klart bättre motstånd i Shakhtar Donetsk kommer MFF inte vara det bollförande laget speciellt ofta, speciellt inte nu när Yotun saknas och ersätts av en klart mer defensiv ytterback i Pa Konate. 

Mot ett starkt Dynamo Kiev borta fixade Shakhtar 4-4 i hörnor och det skulle verkligen förvåna om de inte nådde fler antal hörnor än MFF som kommer spela mycket på kontringar och inte äga speciellt mycket boll. 

Känslan är att brassarna i Shakthar kommer skapa en hel del farligheter ute på kanterna. Återstår att se vilka av sydamerikanerna som kommer få starta för där finns en hel del att välja mellan. 

Troliga startelvor:

Så här ser de troliga startelvorna ut inför Malmö FF-Shakthar Donetsk:

Malmö: 4-4-2 formation: Wiland; Konate, Arnason, Bengtsson, Tinnerholm; Rodic, Adu, Lewicki, Berget; Djurdjic, Rosenberg

Shakhtar Donetsk: 4-1-3-1-1 formation: 

Pyatov; Srna, Kucher, Rakitskiy, Ismaily; Stepanenko; Fred, Marlos, Bernard; Alex Teixeira; Gladkiy

Noterbart i Shakhtar att Taison missar mötet med MFF. Brassen ersätts av en annan brasse i form av Bernard som anses vara nästa lika bra som Taison.  Spelade från start mot Dynamo Kiev och gjorde det riktigt bra. 

Väljer hörnspelet på Shakhtar till odds 1.95 hos bwin vilket är 0.12 högre än bet365 som bara ger 1.83. 

Skribent: Per
21 October 2015