Champions League tips 30 september.

MFF får storbesök i form av Real Madrid. Ett av världens bästa klubblag genom alla tider. Ett Real Madrid som tillhör ett av de mest framgångsrika lagen i Europeisk fotboll med en historia som få fotbollsklubbar kan mäta sig med. 

Så allt annat än en klar bortaseger är givetvis en ganska stor överraskning här. 

MFF har gått rätt knackigt i Allsvenskan de senaste omgångarna. 4-3 seger mot Falkenberg och 0-0 mot HBK senast. 4 poäng som borde varit 6 om MFF skulle ha haft en sista chans på guldet. 

I MFF hoppas man in i det sista på Rasmus Bengtsson att göra comeback efter den skada han ådrog sig mot Djurgården i Allsvenskan för ett par veckor sedan, och skulle han kunna spela är detta givetvis oerhört glädjande för de himmelsblå. 

Det mest troliga är att MFF kommer köra någon form av 5-backslinje mot Real. Allt annat vore nog "självmord" mot Ronaldo och co. Carvalho och Arnason tillsammans med Bengtsson om denne hinner bli spelklar. Ett annat alternativ är att MFF droppar Lewciki som en "försvarare" något framför Carvalho och Arnason i mitten. 

Real Madrid har en hel del skadeproblem inför matchen mot MFF och mot Malaga senast blev man faktiskt nollade. Så kanske är Reals hysteriska målform som de brukar ha i en svacka? 

För MFFs del lär det handla om att tajta till det ordentligt i försvaret och hoppas på snabba omställningar och fasta situationer. 

Spelbolagens odds på Real Madrid-seger har legat från 1.15 till 1.25

Mitt spel är inte på raka tvåan då 1.25 inte lockar. Går istället på Real-seger och under 3.5 mål i matchen. 

Vi skall komma ihåg att MFF är ruskigt starka hemma i CL-spelet och några 6 eller 7-0 till Real väntar jag mig knappast. 

Kan MFF hålla ihop försvaret lika bra som senast mot PSG så är känslan att MFF kan slippa härifrån med hedern i behåll och max 2 eller 3 insläppta totalt. 

Speltipset blir alltså: Real Madrid-seger + under 3.5 mål odds 2.30 hos bet365. 

Skribent: Per
29 September 2015