Knappt har MFF-spelarna landat efter sin seger med 3-0 på Swedbank Stadion i onsdagskväll, innan en ny "måstematch" väntar i Allsvenskan. För måstematch är precis vad det är för de himmelsblå. Vid förlust ser det riktigt mörkt ut för Malmö FF och vid oavgjort ser läget också ganska knepigt ut. 

Matchen mot IFK Göteborg är en riktig sexpoängsmatch och MFF lär knappast spara på krutet likt det man gjorde mot Åtvidaberg innan Champions Leauge kvalet. 

Nu är det en veckas uppehåll av Europafotbollen vilket ger Åge Hareide goda möjligheter att ställa upp med bästa möjliga lag. 

För IFK Göteborgs del handlar det enbart om Allsvenskan nu efter 0-0 mot Belenenses (totalt 1-2). 

MFF lär vara motiverade favoriter speciellt hemma på Swedbank Stadion där MFF inte förlorat mot IFK sen 2012. 

I mötet i Göteborg vann MFF med 1-0 i en tätt och händelserik match där Yotun satte det enda målet i matchen. 

Om Yotun avgör denna gång också låter jag vara osagt, riktar istället in mig på ett intressant hörnspel. 

10-1 mot Sundsvall

11-0 mot Örebro

16-5 mot Djurgården

10-1 mot Åtvidaberg

11-1 mot Häcken

3-4 mot Helsingborg

11-3 mot AIK

10-1 mot Halmstad

7-5 mot Hammarby

Ja MFFs hörnstatistik imponerar verkligen. Det enda laget som lyckats slå MFF hemma på Swedbank i antalet hörnor är Helsingborg. 

Visserligen vann IFK Göteborg hörnorna i matchen uppe i Göteborg med 7-4 men med full fart framåt av MFF på hemmaplan kommer hörnorna garanterat att vinnas och det med marginal. 

För den som vill lira rak seger på hörnstatistiken ger detta strax under 1,5 medan -1,5 hörnor ger 1,8. 

Spänner bågen lite mer än så och lirar -2,5 hörnor på MFF till riktigt goda 2.23. Av MFFs 9 hemmamatcher denna säsong har de vunnit med minst 3 i 7 av dessa. Statistiken talar sitt tydliga språk och tror inte på någon avvikelse mot IFK Göteborg som lär få försvara sig en hel del. 

Skribent: Per
7 August 2015