Allsvenskt speltips: Malmö FF-Gefle.

MFF är storfavoriter hemma mot Gefle vilket är ganska befogat. Åge Hareide lär säkert rotera en del på nytt men knappast köra någon b-uppställning. Markus Rosenberg lär få förtroendet från och en Rosenberg i storform håller verkligen hög internationell klass. 

Matchbilden lär knappast vara svår att gissa sig till. Ett MFF som kommer blåsa på från avspark i hopp om ett tidigt ledningsmål som kan få laget att inte behöva gå för fullt i 90 minuter. 

Får MFF hål på Gefle tidigt kan det nog rinna i väg i första för att "stanna upp" i andra då MFF troligen kommer spela på resultatet.

Gefle lirade bra i 20-25 min mot Elfsborg senast men orkade inte hela vägen trots 2-0 ledning. 

I Gefle saknar man viktige Johan Oremo vilket knappast talar till laget fördel. Och mot ett lag som Malmö hade Oremo passat riktigt bra. En stor och stark anfallare som kan hålla fast bollen på offensiv planhalva en stund. 

Bollinnehavet lär bli över 65-35 i MFFs favör och vad gäller hörnspelet kommer det locka en hel del att lira -4.5 ja kanske till och med -5.5 på MFF. 

Mot Elfsborg senast förlorade Gefle hörnorna med 9-1 och MFF brukar rada upp hörnor hemma på Swedbank, även om mötet mot IFK var ett litet undantag. 

Här provar jag dock 1/1 på MFF. Tror MFF kommer satsa stenhårt på att få en tidig ledning. 

24hbet erbjuder 1,72 vilket är klart bättre än både bet365 och Unibet och bör prövas till medel insats. 

Skribent: Per
12 August 2015