Högintressant möte på Swedbank Stadion idag! Malmö FF tar emot Djurgården, ett Djurgården som inledde med 3 raka segrar innan man åkte på pumpen "som vanligt" i ett 08-derby. Denna gången var det Hammarby som drog det längsta strået och förlängde DIFs vinstfria svit i derbysammanhang. 

Malmö FF tog en nödvändig seger borta mot Elfsborg efter förluster både mot J-Södra och Sundsvall. Segern innebar lite arbetsro för Allan Kuhn som nu har förhoppningar om tre nya poäng.

DIF är ingen lätt motståndare för Malmö FF, på dem sex senaste möten har MFF faktiskt bara vunnit en ynka gång. DIF har tre segrar och övriga 2 har slutat oavgjort. 

Det är två offensiva lag som möts idag, visserligen körde Kuhn en mer defensiv taktik mot Elfsborg senast vilket gick hem men hemma på Swedbank lär det vara MFF som är det spelförande laget.

DIF är ett bra kontringslag och vassa på fasta situationer, tror Sam Johnson och co kan få in minst ett mål idag och vad gäller MFF så är det ytterst sällan som man blir nollade hemma. I år har MFF gjort mål i samtliga matcher på hemmaplan.

Vilka startelvor som kommer spelas återstår att se men de troliga ser ut enligt följande:

MFF:

Johan Wiland - Anton Tinnerholm, Franz Brorsson, Rasmus Bengtsson, Pa Konate - Magnus Wolff Eikrem, Oscar Lewicki, Erdal Rakip, Jo Inge Berget - Guillermo Molins, Markus Rosenberg.

Arnason och Christensen saknas, avstängda.

DIF:

K Höie - T Björkström, M Hansson, O Colley, E Käck - S Moon, A Faltsetas, K Walker, D Berntsen - S Johnson, M Ranégie

I DIF är Kevin Walker åter tillgänglig för spel vilket är ett stort plus. Intressant att se hur Ranégie blir mottagen på sin gamla arena.  Både MFF och DIF har gjort mål i de inledande fyra matcherna i Allsvenskan.  Speltips: Båda lagen gör mål odds 1.74 hos ComeOn. 

Skribent: Per
24 April 2016