Speltips Allsvenskan omgång 25. Malmö FF-Falkenberg.

Malmö FF tog en viktig seger i den svåra bortamatchen mot Djurgården i helgen och detta trots avsaknaden av Arnarson och Lewicki som var avstängda. 2-0 mot ett hemmastarkt Djurgården imponerar även om spelet långtifrån glänste. 

I kommande omgång ställs MFF mot Falkenberg, ett Falkenberg som "fick" 3 poäng mot Halmstad efter en rejäl gåva. 

I första mötet mellan MFF och Falkenberg blev det oavgjort efter att Falkenbergs chockstart, med två mål första 25. 

Väntar mig en helt annan matchbild på Swedbank Stadion där MFF kommer dominera totalt. Hittar man ett spel på bollinnehav så är ett spel över 62-63 % ganska lockande ja kanske upp mot 65 %. 

I MFF är Arnason och Lewicki tillbaka efter avstängning, dessvärre får svenska mästarna dock klara sig utan Rasmus Bengtsson som fick utgå på grund av skada mot DIF. Men tror inte Bengtssons skada kommer påverka MFF mot "sämre" lag som Falkenberg. I backlinjen har man Arnason och Carvalho som ett riktigt bra mittbackspar och lägg därtill talangen Franz Brorsson, son till TFF-legenden Jonas Brorsson. Brorsson svarade för ett piggt inhopp mot DIF senast och visade direkt att han har kvalitet att spela allsvenskt redan nu.

För Falkenberg handlar det om att undvika kvalspel och segern mot HBK ger FFF lite andrum. 

Kommer eventuellt lägga ett spel på Malmö att vinna och hålla nollan också och förväntar mig ett odds runt 1,7-1,8 på detta.

Mitt speltips här blir dock asian handicap -1,5 på MFF-seger. MFF vinner mot Falkenberg med minst 2 mål alla dagar i veckan!

Skribent: Per
21 September 2015