Kör ett speltips på SSL mellan Malmö FBC och Pixbo Wallenstam. 

Pixbo har börjat SSL strålande och toppar serien efter 9 spelade omgångar. 8 segrar och 1 förlust är facit och målskillnaden är imponerande 59-19. 

På fredagkväll i skuggan av Idol och På Spåret premiär ställs Pixbo mot nykomlingen Malmö FBC som bygger sitt spel på ett ganska lågt försvar och kontringar, speciellt mot de spelförande lagen vilka är typ alla förutom Falun och Jönköping som är SSLs riktiga strykgäng. 

Malmö FBC har blandat och gett men tagit en del skalper så det lär knappast vara någon underskattning från Pixbo här. 

Såg dock Malmös match mot Kais Mora senast och det var ingen direkt höjdare från det unga Malmö som har en snittålder som knappt överstiger 20 år. 2-11 och en skottstatistik på 8-30! Ja Malmö FBC sköt bara 8 skott på 60 minuter. 

Pixbo å andra sidan kommer från en ny imponerande seger borta mot IKSU 5-3. Detta efter att haft ganska bra kontroll på matchen. 

I Pixbo får Malmö se upp med en hel del duktiga spelare. Tänker främst på Eliska Krupnova och Sara Helin men även på Isabell Krantz som var riktigt bra senast enligt rapporterna. 

Malmös spel bygger mycket på lagets stora stjärna Ellen Rasmussen som i mitt tycke borde vara aktuell för VM-spel. Den 19-åriga Rasmussen är en riktigt stor talang med bra klubbteknik och en speed som få besitter är dessutom iskall på straffar så här bör Pixbo verkligen se upp!

I det stora hela skall dock Malmö FBC inte ha någon större chans här. Pixbo är ett par klasser bättre med tre jämna femmor mot Malmös enda. Och vad gäller hemma bortaspel tror jag inte det spelar någon större roll här.

Pixbos bortafacit efter 4 spelade är: 4 segrar och 43-8 då skall vi dock inflika och säga att två av dessa segrar  kom mot Jönköping och Falun: 1-16 respektive 0-11. 

Visst känns -3.5 i asian handicap en smula tufft men med tanke på hur mycket bättre Pixbo är som lag bör det inte vara omöjligt här. Det enda spelbolaget som erbjuder asian handicap på Malmö FBC-Pixbo just nu är bet365 och de ger 1.72 vilket är ganska ok ändå!

Speltips: Malmö FBC-Pixbo -3.5 Pixbo odds: 1,72 hos bet365. 

Skribent: Per
19 November 2015