Speltips Luleå - Rögle, SHL 12 oktober. 

Rögles kräftgång i SHL fortsätter och ingenting tyder väl på någon bättring. Visserligen lyckades skåningarna ta en poäng borta mot Karlskrona senast men risken är stor att man faller tillbaka i gamla synder igen. 

Efter 6 spelade matcher har Rögle släppt in 32 mål vilket ger ett snitt på över 5 insläppta per match. Och framåt går det inte speciellt bra 14 mål på 6 matcher ger ett snitt på blygsamma 2.5 mål per match, inte så bra med tanke på hur mycket man släpper in. 

Efter den katastrofala inledningen av säsongen har Rögleledningen plockat in Justin Pogge som förste keeper men frågan är om Pogge kan lösa Rögles kris själv? Troligtvis inte. 

Ikvällens match är Luleå solklara favoriter, inget snack om den saken. Men norrlänningarna har en hel del att bevisa och vad bättre än att göra det mot Rögle kanske? Efter 8 matcher har målflödet inte varit speciellt imponerande i Luleå: 18 mål ger ett snitt på under Rögles faktiskt. Men mot Rögles taffliga och svaga försvar bör man nå en bra bit över detta snitt ikväll. Hos Nordicbet betalar man 2.19 på Luleå över 3.5 mål. Värt att notera är att Rögle släppt in minst 4 mål i 5 av 6 matcher.....

Vi bygger vidare på vår teori här. Rögles försvar håller inte Elitserienklass och på bortais mot ett klart bättre Luleå känns över 3.5 mål för bortalaget som minst 50-50. Detta gör ett spel på över 3.5 mål Luleå till oddset 2.19 klart spelvärt. 

Speltips: Luleå över 3.5 mål odds 2.19 hos Nordicbet

Skribent: Per
12 October 2017