Speltips Handbollsligan femte och avgörande matchen mellan LUGI och Ystads IF. 

Visst bör man hålla LUGI som favorit hemma i Lund där femte matchen spelas men med tanke på hur det sett ut i de senaste två matcherna där LUGI slarvat rejält känns Lundalaget som lite väl stora favoriter här. Storskytten Simon Jeppsson må han en rejäl slugga vilket han också visat under hela grundserien, men den store Jeppsson som förövrigt kan göra sin sista match i LUGI på ett tag (drar till Flensburg efter säsongen) har också svarat för extremt många offensiva misstag där han gång efter annan slarvat bort bollen. 

Nu är goda råd dyra för LUGI som har all press på sig hemma. Och frågan är om de lyckas resa sig om de får en lika usel start som senast i Ystad? Kim Andersson är i "slutspels mode" och har klivit fram när det behövts som mest. En sådan spelare har LUGI saknat även om Jeppsson gör sina +5-6 mål per match. 

Tycker över 4 gånger pengarna på Ystad att vinna här är ganska generöst och provar ett par units på detta lir. Tycker Ystad har lite mer spets med Kim Andersson och en klart bättre målvakt i Anders Persson som har förmågan att stänga till när det behövs som mest. I LUGI har man inte någon riktig första keeper och Axnér har velat fram och tillbaka med Jansson och Cavar....

Mitt speltips: Ystads IF som vinnare odds 4.05 hos Betsson

Skribent: Per
26 April 2017