Skånederby i Sparbanken Arena i Lund! Lugi - IFK Kristianstad. 

Det är ett ytterst intressant skånederby som väntar på fredagkväll. Tyvärr har jag själv fått förhinder att gå (har årskort på Lugis hemmamatcher). 

Lugi har blandat och gett en hel del i år, mest gett då de ligger riktigt bra till i tabellen. Men är ändå inte helt imponerad av det jag sett på hemmaplan i många matcher, trots deras grymma hemmafacit. Visst det är en styrka att gång på gång vinna utan att spela riktigt bra men mot ett lag som IFK Kristianstad med toppspelare på alla positioner måste Lugi höja sig rejält. Risken är stor att det blir säsongens första hemmatorsk...

Om vi tittar på målvaktssidan känns IFK klart vassare. Lugis målvakter har varit väldigt upp och ner och detta är något som talar emot Lundalaget när det vankas slutspel om man skall nå final och sedan ta SM-guld måste man ha ett stabilt målvaktspel och det har inte Lugi idag. 

Mycket i Lugi kretsar kring Simon Jeppsson som leder Handbollsligans skytteliga med bred marginal och risken är att han inte får samma utrymme mot IFK Kristianstads duktiga försvar.

Efter Champions League spelet kan IFK Kristianstad ha fullt fokus på Handbollsligan och formen tycks det inte vara något större fel på. I senaste matchen krossade man Hammarby med 33-21 och innan dess uddamålsseger mot GUIF borta. 

Bredden av toppspelare i IFK Kristianstad är större och detta är något som jag tror kan fälla avgörandet. Visst Lugi är starka hemma men skulle bli förvånad om där inte kommer finnas en hel del Kristianstad fans på plats som kommer göra allt i sin makt för att heja fram sina hjältar till ny seger. 

Väljer handikappspelet -1.5 på Kristianstad till odds 2.55. Om Kristianstad är i samma fina form som de varit i de senaste veckorna blir de ytterst svårslagna...tyvärr får jag ändå säga då jag har ett vinrött hjärta.

Speltips: Kristianstad -1.5 AH odds 2.55 hos LeoVegas

Skribent: Per
23 March 2017