Speltips Handbollsligan Lugi - HK Malmö. 

Skånederby i Swedbank Arena i Lund, där HK Malmö gästar Lugi. Ett högintressant möte där jag tycker spelbolagen är lite snett ute.

Lugi var visserligen ett topplag i fjol och vann 15 av 16 hemmamatcher. Men denna säsong ser man inte lika vassa ut och en stor anledning till detta är tappet av Simon Jeppsson. En spelare som vann Handbollsligans skytteliga och som kunde avgöra matcher för Lugi när spelet gick i stå. 

Jeppsson har inte ersatts och Lugi får nu lita mer på kollektivet. Ett kollektiv som uppträtt sisådär i de första omgångarna. I första matchen tog man med nöd och näppe samtliga poäng mot nykomlingen OV Helsingborg (23-22) och i omgången efter var Karlskrona bra med i 40 minuter där Lugi till slut vann med 32-28. 

I tredje matchen blev det platt fall för Axnérs mannar: 19-33 mot suveräna Kristianstad efter 8-19 sista 30....

Malmö har sett klart vassare ut, den enda "plumpen" kom mot Ystad hemma där man föll med 3 bollar, annars har det sett riktigt bra ut. I senaste omgången körde Malmö över Karlskrona med 33-22 efter fantastiskt målvaktsspel av Dan Beutler, som trots sina snart 40 år är en av ligans klart bästa målvakter. 

Skulle man gått på förra säsongen hade Lugi varit klara favoriter, men nu ser Malmös trupp starkare ut med ett par intressanta nyförvärv + "nygamla spelare" som åter är tillgängliga efter skador i slutet av förra säsongen. 

Nej här blir det bortaseger. Beutler ser ut att vara i strålande form och "stänger" han igen butiken blir det svårt för Jildenbäck, Jönsson och unge Wallinius att lyfta Lugi till seger. 

Hos bet365 ger Malmöseger fin fina 2.25 vilket testas alla dagar i veckan. Tycker inte Lugi borde vara favoriter här....tror som sagt spelbolagen har stirrat sig blinda på förra säsongens statistik och visst ser den respektingivande ut men det är som sagt en ny säsong med nya förutsättningar...och vad gäller förutsättningar känns Malmö bättre rustade 2017/18. 

Speltips: HK Malmö odds 2.25 hos bet365

Skribent: Per
26 September 2017